Soferi, e groasa!!

Soferi, e groas?!!

Vitezomanilor din judet, si nu numai lor, Politia Rutiera le pregateste o surpriza de proportii. Este vorba de noua autoturisme Logan noi, dotate cu aparatura radar ultra performanta. Noile radare se vor alatura celor sase care exista în acest moment în dotarea Politiei Rutiere Neamt. Informatia a fost confirmata de inspectorul principal Catalina Badeanu, purtatorul de cuvînt al Politiei Neamt, care a precizat ca aparatele radar vor ajunge la Neamt în doua saptamîni. „Si Politia Neamt va primi aparate radar noi. Comanda este data si, probabil, în doua saptamîni autospecialele vor ajunge în Neamt. Este vorba de noua masini noi, marca Logan break“, a declarat inspectorul principal Catalina Badeanu. La rîndul sau, comisarul Neculai Catana, seful Politiei Rutiere Neamt, a confirmat faptul ca serviciul pe care îl conduce va primi radare noi. „Stim sigur ca vom primi aparate radar, însa nu stim cîte. Termenul limita de livrare este 31 martie, însa este posibil sa le primim mai repede. La noi a venit doar o procedura de lucru spre consultare. Trebuie sa trimitem consideratiile noastre privind noua aparatura, la Bucuresti într-un termen stabilit. Noile radare se vor adauga celor sase care exista deja în dotare“, a declarat comisarul Neculai Catana.
Noile aparate de masurare a vitezei vor fi instalate doar pe masini Logan inscriptionate obligatoriu „Politia Rutiera“. În ceea ce priveste
diferentele majore între noile aparate radar si cele folosite în acest moment, se poate spune ca cele noi sînt de ultima generatie. Cei care au avut acces la datele tehnice ale aparatelor Darad spun ca acestea înregistreaza si salveaza datele, dar si imaginea, pe un hard disc intern, iar informatiile vor putea fi accesate doar cu parola la care agentii de politie nu au acces. Cu alte cuvinte, datele înregistrate nu pot fi sterse decît de persoana care detine parola.

Vitezomani luati de la 1,2 km

Noua aparatura dispune din fabricatie de un sistem prin care undele radio transmise de aparatul radar sînt întrerupte temporar de catre agentii de politie aflati în masinile Politiei Rutiere, pentru ca aparatele sa nu poata fi detectate de detectoarele radar. Dupa activarea undelor radio, aparatul radar îsi seteaza automat si aproape instantaneu toate functiile, putînd sa surprinda viteza reala cu care se deplaseaza autovehiculele. Se mai spune ca noua aparatura îi poate detecta pe vitezomani si la o distanta de 1.200 de metri, inclusiv noaptea. Daciile pe care vor fi amplasate noul aparat sînt Logan break, cu motoare 1,5 dci de 85 CP. Masinile sînt dotate cu geamuri electrice, ABS si aer conditionat. Blocurile optice de pe capota echipate cu sirena, girofar si proiectoare, includ si difuzoare de 100 W, astfel încît soferii din trafic sa nu mai poata sustine ca n-au auzit cînd au fost somati sa traga pe dreapta. Nu va exista masina care sa nu aiba în dotare etilotest, statie de emisie-receptie fixa si mobila, dar si un set de cauciucuri de vara si altul de iarna.
Politistii nemteni cu care am discutat au confirmat faptul ca noile aparate radar sînt mult mai performante decît cele actuale. „Vor fi mai multe autoturisme dotate cu radar pe drumuri, iar asta este îmbucurator, pentru ca doar asa vitezomanii vor fi mai atenti cu ce viteza circula. Noile aparate vor face ca aproape toate drumurile importante din judet sa fie monitorizate cu mare atentie“, ne-a declarat un politist. Ar mai fi de spus ca cele sase autoturisme dotate cu aparatura radar, nu acopera decît în mica parte traficul din Neamt. De regula, un autoturism este folosit pe DN 15, pe ruta Bicaz-Poiana Teiului-Grinties, un altul pe traseul Costisa-Piatra Neamt, cel de-al treilea pe traseul Piatra Neamt-Tîrgu Neamt sau Tîrgu Neamt Pipirig, iar celelalte trei pe traseele Piatra Neamt-Roman, pe E-85, atît la intrare dinspre Bacau, cît si la iesire spre Iasi.

Monitorul de Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>